Fotboll tar över allt :(

Asså vi var på dansen och allt flöt på super. Jag emma (i min skola) och Emilia♥ var inne i "personalrummet" Och då knackar Tiam♥ på och bah Milla du måste komma det har hänt en liten grej. Då står det nån gubbe (uppenbarligen tränaren) och bah. Vi har bokat salen från klockan fem. Timilia♥ bah nää vi har bokat detta varje onsdag i två timmar och fotbollenbörjar tjata om att vi inte har bokat via göteborgsstad utan via skolan (som äger gympasalen) .. :@ asså dom skulle spela fotboll och vi skulle dansa, vi hade bokat innan och var där först och dom bara kommer och kör ut oss..:@ blir så jvla arg!!!!

asså fotboll är ju en grymt stor sport. men det känns nästan lite som att sporten börjar ta över lite? missförstå mig inte nu, har absolut inget emot fotboll men det känns fortfarande lite taskigt att dom bara kommer och kör ut oss. Aja jag vet inte riktigt hur jag känner nu vet bara att jag är riktigt pissed off!

/Dana

someone goes damp :) ^^

asså det är någon som kollar typ tusen gånger på min blogg :) på samma dag och allt... Asså lite.. em..a. haha!

Men bara kul att någon är intresserad =)

Syster!!

Nu åker jag till min storasyster:) Ska äta middag hos dom med papi :)<3
/Dana

Svar ;)

Julia om Trött på andra sidan skärmen ;p:
Då kommer du ju missa ridningen!
Svar- Japp... men Matilda ska rida för mig :)

Trött på andra sidan skärmen ;p

Japps, här på andra sidan är jag typ svintrött. :) Har gått på mässan och kollat på GHS heeeeela dagen <3 Träffat Tobbe och snackat lite med honom. Fick även aoutograf<33 ;) Var med Emma, Matilda och Maja =) Köpte lite nya saker och är nu riktigt nöjd med mina köp. Bilder på alla saker får ni snarast. Nästan allt är i stallet och jag är hemma så... ;p Har precis duschat och ska snart fixa mig och sova :) Imon är det ju skola. Och har fått reda på att torsdagen 8 mars ska min klass och Oskar Fredriks klass (alla 6 or då ) åka till Sunne och åka skidor. Jag har aldrig i hela mitt liv åkt skidor men det har typ alla i min klass gjort så det ska bli spännande=) Med tanke på den informationen jag fått om resan låter det mest som ett rent helvete...
*Upp tidigt
*Vara i skolan tidigt
*Åka fem timmar i en buss
*Åka skidor hela dagen
*Komma hem sent på kvällen.
*Så ser det ut...
Såhär ser det ut i mit perspektiv (allt som är skrivet kursivt är ord som beskriver bra el. känslan):
*Upp tidigt huvudvärk dunk dunk dunk
*Vara i skolan tidigt
*Åka fem timmar i en buss fem timmar påväg till ett helvete. Illamående
*Åka skidor hela dagen frysa tappa fingrar och tår
*Komma hem sent på kvällen allmänt tjurig
Ja ni ser ju. Dessutom har jag inga kläder... varma altsså. finns det ens snö i mars? Nu är det typ vår så ah...
Aja det får lösa sig :)
/Dana

Favoriter ;)

Här kommer några av mina favoriter. 







How others see you, is not important..
How you see yourself means everything.

Så sant som det var sagtskrivet ;p

Måste nog sova nu :p ska upp kvart i åtta imorgon :) Eller senare men jag kommer ändå vakna av mig själv vid typ 7 -.- gör alltid det... em.. hah!

 

Vad tycker ni?

Jaa. Vad säger ni om headern? Känner att jag vill ha en riktigt fin header som säger mycket om bloggen och mig och mitt liv :) Eller kanske om saker jag tycker är viktigt, beslut, uttryck, eller bara fina bilder som säger mycket ♥

kramisar

Shoppaholic ♥!!

Känslan när man går in i Nellie Berntsson ♥
Japp, gick in i henne twice haha! Hon är en underbar människa och en grymt duktig ryttare!! Världens bästa blogg har hon!

Köpte verkligen jätte mycket igår! Ni ska få bild på allt, lovar!
Tänkte även att ni skulle få lite ny/gamla bilder här på bloggen. Altså bilder som är tagna för längesedan men som ni kanske int sett :) Haha! Nu är jag här hos pappa och skriver på en tjockisdator :/ ah men här har vi ingen sladd och så. Så ni får bilderna på allt jag köpte när jag är hos mamma och inte ska sova :p <3

Imon har min fina söta gulliga supersnälla bästis Matilda bjudit med mig på Horse Show :) Ska fixa lite med ett täcke som var för litet och så :) 

KRAAAMISAR TILL ER!!  




rent och fint :) ^^

Idag efter skolan åkte jag och Julia upp till stallet <3 Putsade tränset nooooga så det (äntligen) blev svart tidigare har det bara varit grått :( även om jag putsatm :/ knäppt! Fick lite kommentarer ang. bilden på Ziingo. Har bara en sak att säga :) tur att hans tass var på rätt ställe ;) ;p haha! sööt är han :) puss^^
dagen var bra! i skolan asså :) lite flummigt men det får det vara :D Imon äfter GHS (JIPPI!!!) ska jag, becca och emma sova hos Julia :) Sen ska vi till stallet dagen efter :) tror jag ?? haha!
funkar inte att lägga upp bilderna på guldbootsen :/ men här kommer en till sak jag glömde skriva igår :)
nej jag skojade bara för det funkar inte heller verkar det som :@ aja ni får ändå bilder på allt jag köpt :)
Kraam!

GHS :)

Ja alla förstår nog detta. I dessa tider :) Det snackas GHS här och GHS där =)  och även här. Längtar skit mycket nu! Går i skolan imorgon och sen är jag ledig på fredagen:) ska gå med de flesta i min grupp och vi ska bara ha KUL! haha! så här ser min lista ut:
* schabrak
* lindor
* guldboots
* pullarnosgrimma
* sporremmar (om jag har kvar pengar)
även lånade bilder kommer =)
den gröna eller
orange. Kan inte bestämma mig! Behöver er hjälp!!!
bild på bootsen kommer senare :)

KOM IGEN :=)

tipsa gärna era vänner om bloggen :) länka mig gärna på eran blogg:) Eller mer fresrande, känner sig någon länkbytessugen?? fråga gärna mig :) Länkar du mig så länkar jag dig =)

På språng :D

Japp, snart är jag på språng mot stallet :) Skulle kolla på gymkahna tävlingen (är ju teori vecka) men den är intsälld så det är gymkahna clinic istället :D Ska även hjälpa till lite på Pimp my pony saken :) Hinner inte blogga så mycket nu men a. Satt mest i värmestugan idag och chilla med kompisarna :)
här kommer några bilder i repris =)

Sommar...

Känns som att det aldrig kommer bli sommar.
Nu när allt är bokat så känns det som att sommaren aldrig kommer komma.
Att lägret aldrig blir av.
Fast någonstans känns det som att sommaren är närmare än någonsin nu.
Hur är det egentligen?
Är sommaren nära eller långt bort?
Hur känns det?
Kommer det gå fort eller långsamt?
Jag vet inte.

Det känns som att det är långt bort för att jag kan inte föreställa mig hur det är på Östadkulle.
Men det känns så nära när man redan kan planera detta.
:)

BOKAT OCH KLART!!<3

Japp nu är ridläger bokningen klar!! Ska gå med några fina vänner och ha grymt roligt! Nu undrar ni säkert vilket ridläger vi ska gå på :) Jo, nämligen Östadkulle <3 Tanken var ju såklart att gå på GFRKs ridläger men det skulle bara vara två dagar och man får inte sova över så :/ Självklart vill jag ju ha Tessa och mysa med henne och så (ofc<3) men det känns nlite ovärt att betala för två dagar och så. Det skulle säkert vara jätte roligt men still. Så Östadkulle fick det bli :D Önskade Daim och Moa. Jag är helt totalt kär i Daim och Moa verkar ju helt underbar!! Men helst vill jag nog ha Daim. Sen skrev jag att jag ville ha en häst som kräver lite av ryttaren så vi får e vem det blir! Det är ju fortfarande 19 veckor kvar so no need to plan now ;p haha! Men ändå! Känner att jag bara vill sätta mig ner och skriva en lååång lista på vad jag ska ta med mig ;) haha!

Skridskor :(

Asså pallar inte mer nu!! Vi ska åka skridskor imon med! Aja sitter nog på bänken igen då. Det låter säkert som att jag har en dålig inställning nu men grejen är att mina knän och fötter är jätte konstiga. Jag får väldigt lätt ont i dom och det kan "låsa" sig. Inte så att jag inte kan röra dom men det blir som en spärr typ :/ Kan bero på att mina knän går inåt och då blir det överbelastning på insidan av fötterna och det kan bara göra jätte ont. Och skridskor är ju inte världens bästa sak att göra då. så ah. Men sitter på bänken och kanske får låna en kompis skridskor och tesa en gång eller så. Men ah :)
Idag kom även mitt nr av häst och ryttare. Bra tidning! haha! kanske ringer Nonno och ser om vi kanske gör nåt ;p Kanske köper pizza eller äter nåt annat mumsigt :D Stallet imon med :) Ska hjälpa Becca lite med pimp my pony. Julia kan typ inte vara med på hela och Becca behöver lite hjälp och så =) Vi hörs imorgon! Kraaaaaaaam!

1 årsdag *

Idag skulle jag och hjärtat haft 1 årsdag. Alltså idag förra året blev jag skötare på fina Condor<3 Åh vad jag saknar honom! :) fina hjärtat!
Had gjorde alltid så. La mulen i mina händer. Inte för att han ville ha godis, utan han ville bara vara nära hela tiden <3 Älskar dig min ängel!
Always and forever I'll love you!
You're my life, my world, my everything! Kisses to you!!
Älskling!<3 Jag saknar dig så mycket! Puss på dig :*

Här mås det skit!

Kom nyss ut från duschen. Höll på att ta lite creme i ansiktet så märker jag att min hand är alldeles blodig! Blödde alltså näsblod för typ tredje gången i duschen!! Asså orkar fn inte mer! Blöder typ varje dag och så mår jag skit illa efteråt. Blir lite snurrig och mår skit :( Blödde igår med asså nu får det ta och sluta!! Asså förlåt men är helt slut nu. Stod typ lutad över handfatet i 10 minuter. Asså nu dör jag. Godnatt! Kommer nog somna på tangentbordet om 3...2...1...NU!   haha.. torr humor. Fett torr.
Var på Hööks efter stallet idag. Skulle köpa schabrak och lindor från deras nya kollektion men dom hade inte lindorna kvar och dom kommer typ i Maj så jag ska se ocm det finns nåt snyggt på Horse Show:) bara så alla vet HÖÖKS KOMMER INTE ATT VARA MED PÅ HORSE SHOW! Pratade med dom och har även sett det i en tidning. Köpte mina efterlängtade gummiringar istället:) Har suktat efter dom i lite mer än ett år! äntligen är dom mina =D Vilket passar bra efter som att Tessi har börjat få lite skav i mungiporna.
Ah men bara så ni vet så gick det super för Linn idag. Hon hade Sugar Dandy´s Jack, Sockan:p, Det gick jätte bra för henne!! Ah men nu mår jag verkligen skit så måste typ slute nu. Hörs!

Ankspikar också!

Mitt nya favorit svär ord:)
ANKSPIK
Haha!
När jag skulle kommentera på en blogg så skulle jag skriva in verifiering och då kom det upp
typ
anksPik stod det :) LOL

Uschligt väder vi har...

Fy! Halt som attan så man kan knappast gå... Typ ramlar ner från stallet-.- man kan lika gärna sätta sig på stjärten och åka ner.
Gick bra idag. Snabbt pga. mina sporrar som jag red med. Munk tyckte jag skullem testa med sporrar en gång men aldrig mer.. Haha! Sporrarna får hålla sig till dressyren. Men ja, vi hade nån markarbetes bana som var riktigt bra! Selma och Evelina hade gjort den men Munken gjorde om den lite gran. Men kul var det:)
Imorgon ska Linnsen tävla P&J men vet inte vilken häst hon ska ha:/ Hon står uppe på Nikina men hon är ju halt så.. Ska träna henne imon:) På den hästen hon nu ska ha:) Men det går säkert bra!
/Dana:)

Evelina:)

Nu är Eve påväg till mig=) vi ska luncha pizza tillsammans^^ sen åker jag till stallet och hon åker hem. Hon ska typ till ett kalas.
Igår hade jag *trumvirvel* Tessa<3 Surprise...<3. haha! Vi tränade på tempoväxlingar minska och öka=) Gick mycket bättre att minska än att öka vilket var ganska förvånande. Haha! Inte rikitgt lika framåt och lika sammarbetsvillig som i lördags men hon var lydig och gjorde det hon skulle:) Känner att hon är mycket bättre på lördagar:) framåt, bjudning, fin, almänt glad helt enkelt. höhö.
haha! denna människa kommer snart:) snygg bild eller hur??

stallet stallet stallet NUUUU! ;)

Haha!
Nä men snart åker jag till mom och byter om oh packar lite :D Sen drar jag till hjärtegull♥ I tisdags ick jag även reda på att mjölbaggar diggar hästgodis :( BLÄÄÄ!!
Linn hade hittat mjölbaggar i sitt hästgodisar. Hon sa att det var hål i godisarna och att hon hittade dom sen. *ryser*
Fyy vad blääigt!!
Men a. Idag är det dressyr=) Vill ha min lilla gubben ponny♥ Och efter som att Maja är och åker skidor typ:( så ska Matilda rida för Maja :) Men Maja hade ju Yellow förra veckan så kanske Matilda får Yellow nu :D Men ah hon har ju ridit Yellow tidigare när hon var ny.
Men innan stallet ska jag bara slappa idag :) Ta det lugnt och andas =D Imon åker jag till stallt igen :) Chilla med vänner:)


Slutspurt!! :)

Kom igen nu!! Kör med en sista slutspurt innan svaren på frågestunden kommer :) Kom igen har endast fått frågor från EN ENDA person!! Så kom igen!!:) Fråga på om vad som helst! Svarar på allt ♥

Valhalla :)

Ingen alvin:( Vi badade istället :D Jätte kul!! Sen åkte jag till dansen:) Vi tränade på gamla dansen och lite freestyle ;) Det var bara jag och emma i min "grupp" så vi två gjorde en egen dans :) Den blev faktiskt helt okey ;p efter dansen åkte jag hem med Tiam och Emilia♥ åkte med dom typ hela vägen. Så det var ju bra! Är verkligen super trött så ska typ sova nu -.- haha! Imorgon blire stallet och vill verkligen ha Tessa♥ Vet hur jag ska göra för att få oss båda mer koncentrerade och henne mer avslappnad =D

Vi höres!

Bio :)

Imon ska jag, julia, evelina och kanske Becca gå på bio :) Ett måste är ju att se Alvin och gänget 3 :p Har man sett ettan ska man se tvåan. Har man sett tvåan ska man se trean. and so on ;) Haha! Gjode lite alla hjärtansdag kort åt prinsessan idag<3 Fint blev det! Haha! Efter bion imon ska jag till dansen<3 Härligt att träffa några kompisar :D Saknar dom! Aja men vi hörs nog imorgon ;) Kram Dana

Snabba ryck!

Hinner inte blogga nu. Ska skypa med Julia och kanske Evelina. Men kanske kommer ett inlägg senare ;) Kram!

glad alla hjärtansdag!!<33

vill börja ned att säga GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!! jag, Julia och Becca Ska göra..... Och sen åka till stallet :) kanske tar vi en sväng med hundarna:D hoppas ni når bra och har en trevlig alla hjärtans dag! Efter som ärr ingen kommentera så vet jag inte hur ni mår :/ men hoppas ju såklart att ni mår bra! /dana

Header på G :)

Bättre sent än aldrig?  Haha! Ska nog bara göra en snabb tillfällig tills jag har mer tid för en mer avancerad;) Snart drar jag becca och julia till stallet för att kolla på polis uppvisningen =) Ha en bra dag så hörs vi ikväll =)

127 :/

Gcik sådär på rykttävlingen. Vi hade bara en timme på oss så han inte få bprt allt det gula. Men det var riktigt kul! Jag och Evelina J. kände att vi typ var äldst avv alla barnen och ah det kändes lite kul :)
Sen satt vi i cafeet och flumma oss. Som vanligt. Imon ska Julia och Becca sova hos mig :D Vi ska köra anden i tuggummipaketet oich så ska vi planera allt vi ska köpa till Horse Show sen åker vi till stallet vid tolv för polisens uppvisning börjar två så. :) Snart börjar Ponnyakuten<33 Och måste hinna blogga på dananora.blogg.se också så ah. Vi hörs imon :) Love:)

Ulrik Munther :)

Haha! Han var ju as bra ju! Han har verkligen utvecklats genom åren :) Förut gillade jag honom inte alls men nu... Han e ju as grym! :) Hahaha! Snart drar jag till stallet:) Måste ju pussa på prinsessa:) Juste jag måste göra lite alla hjärtans dag kort. aaahmagaad e typ lite efter... hehe. Tror jag åker upp med Matilda  :) om hon kommer :/ annars är jag forever alone ...haha! Hörs ikväll :) När jag kommer hem ska jag leta danssteg i mina gamla danser. Vi behöver typ lite steg då vi har en "lucka"  i våran dans.. Aja♥

/Dana och Tessa♥


Svar på kommentar ;p

Anonym  (jossi) om Veckans häst 1 meddelande:
trolle har problem med ryggen, tror de e df han inte går..

Svar- Em. okey. Eller aså detta var typ för jätte längesen men ok. Synd för han :( Hoppas han blir bra! em...

Haha!


Gick som en dröm♥

Red min prinsessa idag! Gick verkligen jätte bra! Vi fick fram "det där" och hon sökte sig framåt . På slutet gick hon verkligen som en ängel hon gick framåt neråt och hon trampade under sig jätte fint! Vi jobbade med ställning inåt och utåt och lite skritt-galopp-skritt och så:) Sen hade vi lite framdels vändningar och det gick sådär. I höger varv gick det typ inte alls hon sprang ifrån arbetet lixom. Men i vänster varv gick det super! Vi skulle göra en kvarts framdels vändning i varje hörn och trava på lång sidorna. På kortsidorna var det skritt. I traven gick hon fint hela tiden! Jag gjorde inget med handen alls :) Vi bara kom fram i trav och sen sökte hon sig neråt. Som om att hon bad om "tilllåtelse" om att få gå i form. D¨måsta man bara vara mjuk i handen och lätta lite så det inte blir tryck i hästens mun ;)

Imorgon är det rykttävling och gissa vem jag har... TESSA♥ förvånad? haha! Hoppas bara att hon inte är gul:/ men har lagt upp en plan på hur jag ska borsta :D

Hörs nog imon:) Ikväll ska jag kolla på Melodifestivalen. Haha.


Stalleeet!♥

Vaknade halv nio och gick upp nio:) Ska äta frukost typ nu och sen åker jag till stallet me Matilda♥♥♥♥ Vill ha Tessa eller Honey men helst Tessa<3 SORRY men hinner inte mer nu! Ska åka om en timme. Kram! Till er!


Förlåt så mycket att jag bloggar så dåligt! Vill ni ha ett långt inlägg eller några mellan? om dgen ungefär?


Svar på frågestund!!<3

Här kommer svaren på frågestunden! I huvudsak vill jag tacka Rebecca som har skrivit ner ALLA "VS" frågor! Tack Becca! Utan dig skulle den här frågestunden vara misslyckad! ♥ Love. Haha det är den ändå. Men tack för att du var den enda som ställde frågor :)

Kallblod VS Varmblod
Väljer nog varmblod. Har absolut ingenting emot kallblod men om jag fick välja att äga en skulle det nog vara ett varmblod. Sen beror det SJÄLVKLART på vad hästen har som personlighet men om jag absolut måste välja så..
Hoppning VS Dressyr
Dressyr. Man kan inte hoppa utan dressyr men man kan rida dressyr utan hoppning. Hoppning är ju enormt kul men ah.
Manege VS Paddock
Tror nog jag väljer manege. Jag kan inte bestämma mig men om det är sommar så rider jag gärna ut. Om det är vinter så rider jag  helst inne (bortsett från att galoppera i snön då ;)) så manege.
Tävla VS Träna
Träna. Det är enormt roligt att tävla men det är viktigare för hästen att träna än att tävla.
Ponny VS Häst
Ponny. Intget emot hästar men föredrar ponny.
Svart VS Skimmel
Svart. Det känns så mäktigt men samtidigt så tryggt. En gosehäst. Men helst av allt tar jag det emellan svart och vit: Tessa♥
Sto VS Vallack/hingst
Tror sto. Ja, sto. Vet att dom kan bli väldigt kaxiga och få för sig saker men jag känner mest för ston. Kan bero på att tessa är ett sto och jag älskar henne. Men just nu är det ston.
Sommar VS Vinter
Sommar
Hööks VS MyOne
Hööks
Rolf-Göran Bengtsson VS Malin Baryard
Roffe
Fodra VS Mocka
Fodra
Sköta VS Rida
VS. haha! Nä men att rida är ju att sköta om hästen. Annars kan den bli överviktig och inte må bra. Och att sköta är ju super viktig. Annars kan hästen få sjukdommar etc. Så jag kan inte välja:p

Mästerkatten♥♥♥♥<33♥♥♥♥

Såå bra var den!! Jätte rolig. Man skrattade typ hela tiden :D Och  han är ju så söt! Seriöst. Jag är kär i Mästerkatten! Han är riktigt charmig! Man blir kär i honom♥ Hahahaha! Vi såg den i 3D och satt längst ner. Vi tänkte sitta kvar ända till det blev svart på duken, efter efter texterna, men det kom en vakt så vi fick gå :/

Vi välkomnar LOVET!!!♥♥♥♥   Hej lovet ;) !! Guud vad skönt! Nu kan man slappa och dra till stallet varenda dag! Och självklart chilla med finisarna! Jag, Norea, Wilma och Nora ska göra en film! Vi kommer faila totalt men kul ändå! ;) Haha! Nationella idag gick bra, samma som i onsdags. Första två läsförståelse. En innan rasten på 60 minuter och den andra efter rasten innan bamba på 70 minuter. Båda var lätta ;p hah!

Längtar till mina tjejor imon! Vi har alltid så kul tillsammans!♥ Ses imon girlies! ♥

Mästerkatten<3

Snart åker jag norea och Wilma till bergakungen för att titta på mästerkatten i stövlar:) haha! Han e ju skit söt;) han ser faktiskt ut som min kisse<3 haha! Red Tessan i går. Fort gick det men det gör det alltid:D haha! Snart ska bi äta och sen åket vi typ kvart i 6 :) imon åker jag upp till stallet. Dressyrpass, förhoppningsvis på tessa<3 måste sluta . Hörs se !

Wow!!💗❤👍

Om tjugo minuter ska vi tjejer spela match! 👍💋haha! Om bi vinner den så hår vi till kvartsfinal 💙💜💗💚❤💔💓 hehehaha! Sen åker jag till stallet 😍hoppas på tessi eller nikina. Om inte Linn vill ha henne då😉då vill jag ha min prinsessa !!😃😃💚❤💗hinner inte mer nu är bara en kvart kvar❤

Laguppställning - CHECK!:)

Då var laguppställningen klar då :p Är höger back men kommer röra mig mellan höger back- mitt back- höger mitt och kanske mitt mitt. Vi har en strategi som slår allt! =) Imon är det nationella! iiiii! hoppas det går bra :) På jympan hade vi Timilia, som jag förutspådde, haha! Dansade till Angel med Aykon baycon;) Dansen är typ as bra men det gick lite segt ganska rörigt liksom! Haha^^ Sen precis när dom hade gått så kom jag på att jag inte hade frågat om sponsoerna. Sist jag hörde nåt om det hade Amanda pratat med Emilia och då hade Timilia pratat med 5 olika! Så vi får se hur det blir med det:)
Efter nationella drar vi till dansen<3 FÅR INTE GLÖMMA ATT FRÅGA OM VI HAR SPONSORER ÄN!!! snälla kommentera så jag inte glömmer! på minn mig gärna om att jag börjar fem över åtta imon! snälla annars typ döör jag!
Ha en fin kväll!
Herrå! <3
lite bilder:) Vill ni ha fler blombilder?

Nu taggar vi!

Nu taggar vi : Nationella, bandyturnering och sen nationella igen. Wie. Kommer gå suuper! Vi har svenska båda gångerna (alla har väl det?) så ah. Inte så svårt. Tror jag? :)

Hände inte så mycket idag. Tog det lugnt. Lite spanska här och lite engelska där :) Sitter och lysnar på Titanium =) Lite chill:) Imon ska vi typ ha dans för Timilia på jympan:D Och jag har även lyckats sträcka mitt ben igen. *applåder* haha... :(.. Så vi får se hur det går. Ehum. Och Nora har också sträckt sig. Samma ben samma andledning. =) På festen hade dom trekamp och en gren skulle mn hoppa på ett ben längst och ja behöver jag säga mer. Smart som jag va så hoppade jag på mitt vad jag trodde var mitt läkta ben men näää det var inte läkt än så det blev överbelastat och sträcktes igen... hm.! Aja. Hoppas det går över:)

Vill ge en total självklar absolut HISS till Rebecca. Hon håller min blogganda uppe med sina kommentarer! TAck sockersöta varelse♥ http://danw.blogg.se http://dawn.blogg.se http://danw.blogg.se


Här kommer en julbild:


ni skulle egentligen fått en halv bildbomb men datorn vill inte sammarbeta :( haha!

Dana

LÄSKIG gubbe!!! :p

Fick ett antal... ehum... frågor från fina Beccis!<3 Tack sötis!

Men åter till rubriken. Ja, jag och Matilda kom lite sent till Maja. Vi han knappt se henne alls :( förlåt!! Men nästa gånh blir det ändring! ;) Loovar! Men när hon hade ridit klart så satte vi oss i cafeet och åt. Sen så bara ser vi Vendela springa ut helt galen av skratt! Vi fattar typ ingenting och vänder oss om och där står det en as konstig man och pratar med två tjejer i stallet. Och dom ser ju heelt, ah jag vet inte vad! Sen går han fram till Amanda (en tjej som delade alf med maja) och hennes mamma och bara säger - jag kommer från universitetet för könsutveckling. Jag maja och matilda kan inte hålla oss och skrockar och fnissar för livet ;p Vi dog lite! haha! Sen går han ut i en minut sen kommer han tillbaka och sätter sig vid vårat bord! Maja fick panik och bah- jag ska köpa nåt därborta- Han satt typ precis bredvid matilda och så säger han -ni skulle bara veta!- och så började han atta och le typ as konstigt. Asså vi kunde inte hålla oss så vi ah fattar fortfarande inte..:D sen sätter han sig bredvid amandas mamma igen och börjar berätta nån helt knäpp saga för hennes mamma om nåt piano eller nåt =) sen går han fram till amanda och bah -tobias, tobias- och amanda -eh amanda- asså han var ju heelt knäpp! Sen gick han och sen skulle vi också gå. Så vi gick ner för trapporna och så ser han oss tre och börjar springa efter oss och vi typ blir skit rädda och springer för allt vi hhar upp till cafeet igen och så kommer han efter oss och bah -fnissfior!- Asså guuud!! kan typ inte beskriva hur det var!! Typ skit läskigt men samtidigt så kul att vi inte kunde hålla oss!!

Förlåt för ett extremt rörigt inlägg men asså mer har typ inte hänt idag. Förutom att vi var rädda för han resten av dagen. Fast sen gick han. hahaha!<3

aja vi hörs imon! kram :*

nu drar jag!:)<3

drar till stallet nu! sen blire fest!<3 så bloggar inte mer ikväll :(

Glöm inte frågestunden!!!!! Fråga på nuuuu!

Hoppning på Nikina :)<3

Igår hade vi hoppning och jag hade Nikina. Först fick vi byta rint lite men sen så fick vi typ inte det längre och var tvungna att byta tillbaka. Så jag blev lite ledsen :( Efter som att förra gången jag red Nikina gick det jätte dåligt! Men igår gick det verkligen mycket bättre!<3 Hon gick ganska fint och hoppade mycket bra! Men om jag tvekade så tog det stopp för henne. Haha! Hon är typ bara 6 år så ah.. Men när vi galopperade så typ såg Frah Diba ett spöke och om storasyster blir rädd så tycker Nikina att hon också ska bli det. Och sen bar det av hon stack typ lite allt vad hon hade sen tog hon det lugnt. Jag skrittade och försökte få henne att tänka på annat men sen så rev nån en bom i andra manegen och då blev hon rädd igen -.- Töntiga pålle! Men hon var rikgtigt trevlig. Och stackars Linn ramlade av när Farah Diba var dum och vägrade vi en oxer. Hon är ju sååååå töntig den hästen!

Men i skolan gick det bra! skönt att det är helg nu ;) Vi tränade på bandy en sista gång innan tävlingen. På torsdag ska våran klass spela bandy cup i hissingen :D Som tur är så är sista matchen 15.15. Då är det final :) Så jag hinner till stallet oavsett! haha!

Aja men ha det bra så hörs vi kanske imorrn! Ska ju på fest men kanske innan ;)
kraaam!

Stalleet!<3

Drar till stallet nu! Eller ja, först måste jag upp till skolan igen för jag glömde mina ridkläder där :( Sen åker jag med Lulli :) höhö!

Seeeeya!


lilla gumman var törsdig då<3 söötis!

Dag 18 Min åsikt om ridspön

RIDSPÖN
Vissa ser det som bestraffning, andra ser det som peppning, vissa ser det som "armförlängningar" och vissa bara ser det som en hjälp så att hästen ska förstå. Spön ska inte användas som bestraffning. Jag håller med de som säger att ridspön är "armförlängningar" eller  en hjälp. I vissa (mycket sällan) som peppning. I hoppning kan spön användas som peppning. så hästen blir lite taggad. Men om jag måste välja så väljer jag att det är en hjälp. Man ska aldrig slå hästen för att den är dum. Snarare berömma när den är duktig. Förstår ni mig? Ifall hästen förstår vad du menar t.ex. att hästen har förstått en skänkelvikning så ska du berömma den. Då fattar hästen att den gjort rätt och gör samma sak igen. Om hästen inte förstår kan man lägga till spöt vid skänkeln så hästen går undan för skänkeln och sedan berömma. På så vis så blir ridspöt både en hjälp och en förlängd arm :) DRESSYRSPÖN
Ett lång spö så att det blir lättare att komma åt hästen. Om man ska använda spöt som hjälp, på ett eller annat sätt, så är dressyrspöt en lång version. Då kommer du åt baken på hästen och kan peta på hästen bara genom att röra handleden i en rörelse nästan som när man vrider om ett lås. Tänk dig att du håller tygeln, sen vrider du nederdelen av hande inåt mot magen. Lite svårt att förklara men det är inte alls komplicerat.
HOPPSPÖN
Hoppspön är korta. Och ibland aningen tjockare. I hoppning så "hjälper" man till med spöt oftast på bogen. Samma rörelse gäller men ofta med mer kraft. Medvetet eller omedvetet. Jag har väldigt ofta sätt att i hoppning så används spöt som bestraffning. Själv peppar jag, men vissa smäller till hösten riktigt ordentliget om den vägrar. Hästen kan beräkna avståndet mycket mycket bättre än ryttaren. Hästen vet att om ni skulle hoppat det här hindret så skulle ni gå omkull. Då kanske hästen stannar eller rider förbi hindret. Då belönas hästen men hårda piskrapp när hästen i själva verket räddade livet på häst och ryttare. Hur sjukt låter inte det? Vissa hästar bara dummar sig och rider om eller vägrar men man ska inte smälla till den för det. Man kan peppa istället. Eller slå mycket lätt på schabraket eller sitt eget ben. Då hör hästen och förstår vad vi menar.

Hästar är mycket smartare än vi tror och därför ska vi inte missförstå dom. Vi tog ifrån dom friheten. Det kan man ju klaga över nu men om man skulle släppa alla privat/ridskole hästar ut i skogen nu så skulle dom inte klara sig. Nu gick jag in på helt fel ämne men det jag menar är att om vi nu ska ha hästar i fångskap då måste vi se till så att dom har det bra. Hästar är levande varelser. Inte nån dörrmatta man bara kan trampa på och bestämma över. Hästens hälsa är lika mycket värd som människans. Man ska ta hand om det man har, så gör det!!

Hoppas ni har förstått mig. Det blev väldigt mycket text! :) kramisar!

ingen dans för....

Ja, det var ingen dans idag för Timilia (HAHA<33!) var på handledar kurs typ 2 timmar. Dom fick göra massa pappers arbete och gissa vad...<3... vi kanske blir sponsrade och åker ut och tävlar mot andra "klubbar" !!! fatta vad roligt! :) Så för min del så gjorde det inget att dom inte kom. Vi fick bara väta utanför våran "danssal" i typ en och en halv timme :p men dom fick inte svara i telefon under mötet och dom trodde bara att det skulle vara i en halvtimme så dom skulle bara komma lite försent. men nääää! Fast det var ju inte deras fel :) Såå snälla e dom!♥


När jag stod på hållplatsen efter den s.k. dansen. så typ bara kände jag att jag mådde jätte illa, sen såg jag suddigt och fick ont i huvudet efter det kunde jag inte höra nåt. Det var typ super läskigt! Och jag hade verkligen ingen känsel i händerna. så när mamma ringde så hade jag svarat utan att veta om det. Jag kollade på mobilen och då så pågick två samtal med mamma. Det var verkligen suuper scary! Kanske stannar hemma imon i och med att jag nästan svimmade idag. + att jag har haft ont i huvudet hela dagen. :)

Jag och nora har startat en blogg tilsammans. Vi kanske inte är så seriösa med den nu i början för dvi gjorde den mest bara för att det hände en grej i klassen och så ah.. Det är ganska komplicerat :) Men snart när vi kickat igång den, då!! ;) haha! 


http://dananora.blogg.se <3 gå in redan ikväll!!    De tre första som kommenterar får länknigar!!<3 Och den sbolut första som kollar på bloggen vinner en plats i länknigs fältet i minst 1 månad!!<3 Så skynda nu!  


lite gamla bilder ;)


RSS 2.0